Ne treba sumnjati da će kao i prošlih godina i Crni petak 2019. biti neponovljiv dan za šoping: bit će to opet jedinstveni dan u godini kad kupac postaje kralj a na trgovcima je izaći u susret njegovim željama. I dok se velike i male trgovine bore ne samo za naklonost kupaca, već i da im na Crni petak popusti zabljesnu nad konkurencijom (jer je budžet kupaca, ma koliko izdašan, ipak uvijek ograničen), ni u ulozi potrošača nema mjesta za opuštanje i predavanje stihiji. Dapače, budnost je na Crni petak vjerojatno potrebna više nego ikad! Ma koliko bogatstvo konkurencije i šoping ponude bile sjajne prednosti modernog društva, lako je izgubiti se u obilju koje obećavaju Black Friday popusti. Očiju punih želja i dojmova iz krcatih izloga vrlo lako možemo, prije nego smo se i snašli, na kraju slavlja ostati kratkih rukava i praznog novčanika.

1. Spriječite razočaranje pametnim planiranjem
2. Budite gospodar situacije
3. Planirajte uz Letkomat i osigurajte najpovoljnije Black Friday prilike

Spriječite razočaranje pametnim planiranjem

Prvo, pamet u glavu! Umjesto da budete lovina, pomno konzultirajte naše savjete kako biste na Crni petak sniženja i popuste učinili svojom prilikom. Kao pametnom kupcu vaš je zadatak pristati samo na najbolje, samo na ono što ispunjava ali ne premašuje vaše potrebe.

Evo primjera: prošle godine, Links katalog najavljivao je neodoljive popuste na Crni petak (2018.). Informirani kupci na vrijeme su prepoznali svoju šansu: premda su neki proveli dobar dio dana u redu pred trgovinom, čekanje se isplatilo jer jedino su na Black Friday mobiteli i druga atraktivna tehnička roba mogli doći s ovoliko obzira prema novčanicima kupaca.

Zato, ne dopustite da vas Crni petak dočeka nespremne: na vrijeme izradite plan i odredite granice potrošnje – unaprijed pred sobom opravdajte i odredite svrhu svakog povećanja šoping budžeta!

Šoping uz sniženje ispunit će za vas svrhu ako:

  • za uobičajenu količinu novca uspijete dobiti robu veće količine ili kvalitete
  • iskoristite niže cijene kako biste ukupno izdvojili manje nego inače.

Disciplina i samokontrola su ključne, ali ostane li vaš plan u granicama budžeta obuhvaćajući samo stvari koje zbilja trebate ili one koje su vam inače bile nedostupne, sa smiješkom ćete se vraćati iz kupnje, a Black Friday ubuduće će biti i vaš osobni praznik!

Budite gospodar situacije

Luksuz nije grijeh, ako ne dopustimo da nas uhvati u svoje mreže: Ako ste sigurni da nešto stvarno želite, onda nema boljeg dana od Crnog petka da si to i priuštite. A ako je ikad postojao opravdan razlog za prelaženje svakodnevnog budžeta, tada su to upravo nadolazeći božićni i novogodišnji blagdani! Posebno vrijeme obično traži i posebne izdatke; blagdanske poklone trebat će osigurati prije ili kasnije, a bolje prilike nego što je Crni petak sigurno nećete dobiti: kupujući darove za pod bor u zadnji čas, možete samo potrošiti više ili kupiti lošije. Zato: pamet u glavu, ali bez straha da se odriješi kesa tamo gdje treba!

Planirajte uz Letkomat i osigurajte najpovoljnije Black Friday prilike

Premda Letkomat.hr svakodnevno donosi samo aktualne i pregledno organizirane letke, popuste i akcije brojnih trgovina, naročite prigode traže naročitu pažnju, pa smo se ove godine potrudili na našoj stranici organizirati posebnu Black Friday sekciju. Za slučaj da tražite trgovine koje se i iz prethodnih godina pamte po odličnoj ponudi i uz koje se provjereno isplati slaviti ovaj praznik šopinga, pomoći će vam Elipso i Metro katalog, Lesnina i Emmezeta katalog, a maštu bi vam mogli zagolicati i katalozi JYSK, IKEA ili Muller, kao i mnogi drugi koje možete pronaći na našoj stranici (letkomat.hr).

U slučaju da ponudom Letkomata niste zadovoljni, ništa vas ne košta pružiti šansu Kimbino.hr, našem prijateljskom sajtu koji poseban naglasak stavlja na ekološku osviještenost i globalne trendove pametne potrošnje.

Štedimo kupujući na Crni petak: između želja i mogućnosti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Post navigation