Za razliku od tržišta gdje je Black Friday pustio dublje korijenje, u Hrvatskoj većina trgovina još uvijek ne žuri s objavom svojih ponuda. Ipak, ako je i istina da mnogi trgovci ovaj praznik još nisu prihvatili kao svoj, za pametnog kupca ne postoji razlog da i ovu činjenicu ne iskoristi kako bi se što potpunije obavijestio i spriječio da ga kazaljke i gužve nadmudre. To što Crni petak traje samo jedan dan, nije razlog da odustanemo i od jedne želje – a uz pametan plan ovo je itekako ostvarivo (naročito ako se slijede prethodne savjeti koje smo dali na ovom blogu).

1. Što očekivati? Kako je sve to izgledalo prošle godine?
2. Svatko zaslužuje novu priliku
3. U šoping uz Letkomat.hr

Što očekivati? Kako je sve to izgledalo prošle godine?

Black Friday 2018 iznenadio je i optimiste izdašnijim popustima i superiornim prodajnim rezultatima u većini trgovina u odnosu na 2017 godinu. Poučeni tim iskustvom, nema razloga da i od ovogodišnje prilike ne očekujemo jednaku velikodušnost. Ako je lani trgovina kozmetikom Muller Crni petak proslavila generalnim popustom od 15%, sva je prilika da i ove godine nećemo pogriješiti ako nas korak nanese među njene police. Upamtite: popusti u većini slučajeva mogu ići samo gore, a slutnju kako većina prodavaonica još nije iskoristila sve mogućnosti i na pravi način prepoznala i honorirala ovaj praznik dokazuje nam činjenica koliko često popusti u nas još uvijek zaostaju za razinama s razvijenijih tržišta.Što se tiče trgovine odjećom Zara Black Friday 2019 možemo očekivati s optimizmom, s obzirom na prošlogodišnji popust od 50%. Znamo li da se Deichmann također pridružio popustom od 20%, sigurni smo da nas ni ovogodišnji katalozi neće razočarati. Uz popuste od 15 do 40 posto na poznate robne marke (Grundig, Beko), trgovina je tehničkom robom Elipso Crni petak prošle godine velikodušno darivala svoje mušterije, pa smo sigurni da će i ove godine više nego opravdati povjerenje svojih postojećih i budućih kupaca.

Svatko zaslužuje novu priliku

Neke trgovine Black Friday 2018 očito nisu dočekale najspremnije. To svakako pokazuju i prošlogodišnji katalozi trgovine IKEA, ako je suditi prema prošlogodišnjoj ponudi od čak 20% popusta, ali samo na bijele proizvode! U kategoriji Sport pomalo nas je razočarao Hervis (nudeći popust od 20%, ali ne i za bicikle!). Trgovina Kik Crni petak 2019 dočekala je također pomalo nespremna, nudeći katalog koji se nije po mnogo čemu razlikovao od uobičajenih tjednih akcijskih brošura, kako razinama popusta, tako i širinom asortimana na koji se odnose.

Ipak, bez obzira na sve dobronamjerne primjedbe, jedna je godina veoma dugo razdoblje u svijetu trgovine, a trgovci su prisiljeni učiti brzo ne žele li zauvijek ispasti iz utrke. Zato uložite malo truda, otvorite oči i tražite prilike i tamo gdje ih do sada niste očekivali, jer postoji dobra šansa da će nas baš ove godine neočekivanim šansama i akcijama oduševiti i one trgovine koje prije nisu iskoristile sve svoje mogućnosti.

U šoping uz Letkomat.hr

Bez lažne skromnosti, uvjereni smo da je upravo Letkomat.hr najbolje mjesto da konstantno i pouzdano budete u toku s najnovijim Black Friday ponudama i prilikama. Premda većina trgovaca još nije objavila svoje popuste, 29. se studeni neumoljivo približava, pa smo sigurni da se i naša stranica uskoro zašareniti od novih Black Friday ponuda kako budu pristizale. Ne postoji mjesto gdje biste sve relevantne šoping šanse mogli pratiti pregledno kao kod nas, a kako bismo osigurali da u Crni petak 2019. zakoračite potpuno spremni, još vam jednom skrećemo pažnju na ovaj blog; on je rezultat našeg nastojanja i truda da na jednom mjestu dođete do svih bitnih informacija koje će vam pomoći pronaći najbolje prilike za sebe. Letkomat teži pružiti vam iscrpne i potpune informacije, a ukoliko kojim slučajem na našoj stranici ne nađete željene proizvode ili podatke, preporučujemo vam da obratite pažnju na Black Friday sekciju zagrebačkog Arena Centra.

Black Friday: što obećavaju prethodna iskustva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Post navigation